slide show

SKRIVET: 2011-05-30, kl 18:37:57 | PUBLICERAT I: - Svart/vit

Bortglömda bilder


Nikon D3000
s1/250, f8.0, ISO100


Denna bild tog jag faktiskt i sommras, när jag var på Gotland med Linn (därav vet jag inte objektivet, gissar på standard). Min kamera la ju olyckligtvis av då, så jag beslagtog Linns Nikon-kamera istället. Fick knappast några bättre bilder än denna då, eftersom jag + Nikon inte är lika med ♥. Förstår inte hur Nikon fungerar, och tycker personligen mer om Canon :) Denna sommar följer däremot min 550D (som inte kommer gå sönder) med till Gotland och många fina bilder ska det bli!

Tidigare idag var jag hos tandläkaren för första gången på länge. Lite läskigt var det, och måste tydligen dra ner på läsk. Tycker inte att jag dricker så mycket cola m.m vanligtvis, men tydligen tillräckligt för att det skulle visas via mina tänder...

Och nu sitter jag med kemiboken i handen och försöker förstå någonting om kemisk bindning, organisk kemi eller syra-bas par. Nej, jag fattar inte mer än ni. Tror inte att mitt kursprov i Kemi A kommer bli något jag är stolt över...

SKRIVET: 2011-05-28, kl 18:23:32 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Lördag som egentligen inte är en städdagJa, detta är tyvärr mitt rum...

Vad gör man när det ser ut såhär på stället där man bor? Jo, man sätter upp håret, kavlar upp ärmarna, sätter på musik på högsta volym och börjar att städa! Det är ju kul, en lördageftermiddag sådär... Men som det går att se så var någon tvungen att göra det, och tror inte att någon annan av mina familjmedlemmar vill göra det åt mig. Så efter två timmar så har jag äntligen gjort det fint här inne igen, och vi får hoppas att det håller sig fint i några veckor framöver :) Resultatet ser du här nere!

Igår kändes jag mig förresten riktigt spontan och köpte mig en tröja som jag tyckte om! Är visserligen 380kr fattigare, men en sådan fin, "limited" tröja som denna är absolut värd pengarna. Hoppas att den passar så bra som jag föreställt mig också...


SKRIVET: 2011-05-26, kl 19:31:25 | PUBLICERAT I: - Makro

Liljekonvalj får duga


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s100, f5.6, ISO500


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s100, f5.6, ISO400

Åh, snart är veckan över! Har haft hur fullt upp som helst. Haft tre nationella prov, två redovisningar och flera träningar till Rising Stars, men nu är det snart över. Imorgon väntar förstås Matte B kursprov och sista nationella i tyska. Efter i morgon så är det bara kemin kvar innan det härliga sommarlovet börjar! Är verkligen skoltrött nu...

I helgen ska jag städa mitt rum (även om det kändes som jag gjorde det nyss... vilket jag faktiskt inte gjorde) och så ha en pluggdag med mina mates. Sen blir det väl lite annat mys också om jag får tid.

Men nu måste jag plugga matte, stoppa något i magen och hoppa i säng om jag ska orka sitta fokuserad i fyra timmar imorgon bitti...

SKRIVET: 2011-05-20, kl 18:58:50 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Tysk utbytesstudent


Jonas till vänster och Klas till höger

Så här ser den tyska killen ut som bor hemma hos oss för tillfället. Några i Klas klass har utbytesstudenter här från Tyskland, England och Spaninen, och de bor hemma hos respektive värdfamilj. Trevligt att det händer lite nytt här i stan och hemma, en riktigt trevlig kille är han dessutom. Två år yngre än mig och sysslar med sånt som fallskärmshoppning! Extrem tysk helt enkelt.

Kan redan varna nu att jag kommer uppdatera dåligt den kommande veckan. Till veckan har jag tre nationella prov, två kursprov, två redovisningar och träningar till "Rising Stars" mån, tis, och ons till showen på onsdagkväll (musikevent här i stan som lågstadieelever och kulturskolan deltar i). Så får ont om tid till annat än plugg och träning. Tyvärr.

SKRIVET: 2011-05-18, kl 15:47:49 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Röd, blå och vit
HTC Hero

Ungefär såhär har mina tre senaste dagar sett ut. Anlände till Norge söndagkväll och kom hem igår vid halvåtta ungefär. Under måndagen och tisdag så marscherade vi och uppträdde på flera olika ställen i Moss, schemat var alltså fullt. Så fort man var klar på ett ställe så åkte vi till nästa. Trevligt var det, även om jag personligen gillade det mycket mer förra året. Antagligen för att jag inte var drillare själv i år, utan bara ledare, så satt/gick vid sidan av hela tiden. Måste säga att jag blev otroligt sugen på att vara med när man hör paraden spela högt bakom sig och norskar som jublar, rätt så häftig känsla.

Som man kan se så är bilderna tagna med min mobilkamera, vi snackar 5 megapixel här. Men jag hade ingen lust att dra på min kamera, även om jag kanske ångrar det lite nu i efterhand. Ska se om jag kan göra ett filmklipp med allting som jag spelade in så småningom.

Fick förresten reda på att jag fått mitt sommarjobb på Saab Bofors Dynamics i sommar! Ett brev kom hem till mig igår, så det kändes ju bra. 75 kr/tim, 40 tim/veckan i fem veckor, du får göra matten! Precis vad jag behöver ;)

SKRIVET: 2011-05-15, kl 12:49:25 | PUBLICERAT I: - Makro

Tre dagar i grannlandet


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/100, f5.6, ISO100

Om bara en liten stund drar jag till Kulturskolan och åker sedan till Norge där jag stannar i tre dagar. Tillsammans med drillen och paraden ska nationaldagen firas. Ska bli riktigt roligt, även om resan till Moss är lång.

Igår hade jag en trevlig kväll med Ida och min bror då vi kollade på Eurovision. Sverige var så nära en vinst, känns så elakt på något sätt att inte ta hem allt... Aja, har kommit över det idag, igår var jag riktigt sur :)

Uppdatering blir inte förrän tisdag/onsdag. Så bye y'all!

SKRIVET: 2011-05-13, kl 17:45:35 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Kemin - where it all happens

Canon EOS 550D

Så här såg det ut tidigare idag när jag satt ute med musik i öronen och penna i handen. Det var varmt och skönt och jag njöt riktigt ordentligt. Teckningen började jag faktiskt med imorse på min jobbiga 80 minuters kemilektion (bra att jag gör det jag ska på lektionerna...) och jag kunde inte sluta att fortsätta rita på den, inte ens när jag kom hem. Men nu får den vara klar :) Ärligt talat så gillar jag den, bara för att jag gjort den helt från mina egna tankar och inte ritat av vilket jag oftast gör.

Sorry för den dåliga uppdateringen förresten. Skyller lite på att blogg.se haft problem och mitt internet har inte funkat till 100%.

Ikväll blir det jag och jag endast. Ska se ishockey (surprise) och en film hade jag tänkt mig. I morgon kör jag Eurovision med Ida, traditonerna kan ju inte brytas ;)

SKRIVET: 2011-05-09, kl 19:06:39 | PUBLICERAT I: - Makro

Nyanser av lilaCanon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins 4+

Jag funderar och funderar men kommer aldrig fram till något bra att fota. Fantasin är några mil bort nu och har inga planer på att återvända än. Förstår inte, det är ju toppenväder och allt men ändå så har jag ingen inspiration. Skyller väl på skolan eller något.

Var hos frissan idag och klippte mitt vildvuxna hår. Känns otroligt lätt nu, nästan lite för lätt. Fast det är rätt så skönt nu antar jag. Gick även på stan med mamma en sväng och köpte glass, yummy!

Eftersom min äldre bror fyllde år i lördags så kommer han förbi imorgon och då det blir tårta, ännu mera yummy :) Min kväll kommer ägnas åt tv:en, och ishockey... konstigt nog, känner knappt igen mig själv längre.

SKRIVET: 2011-05-01, kl 00:35:34 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Första maj


Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II + Reflexskärm Silver 60cm
s1/250, f5.6, ISO100


Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
s1/160, f4.5, ISO100


Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
s1/200, f4.5, ISO100


Här är några av de bilder Ida och jag tog idag ute i skogen :) Solen var inte helt framme och vi kände oss inte helt på hugget, så det blev bara några foton på en halvtimme eller så. Men fick allt några som jag tyckte om.

1 maj nu då (klockan har passerat midnatt) och jag spenderande aprils sista kväll med fem kära vänner från min klass i nian, mycket trevligt :) blev lite pizza och film. Nu sitter jag och kan knappt hålla mina ögon öppna, sängen väntar på mig.

Har dessutom fått en repa på min display på kameran (en ganska så irriterande sådan) från att legat i väskan :( Funderar på att lämna in kameran och bli av med den, repan alltså, när garantin fortfarande gäller. Min stackars älskling...