slide show

SKRIVET: 2011-04-26, kl 20:27:11 | PUBLICERAT I: - Landskap

Två plankor på bar mark
Bilder från Trysil (HTC Hero)
Bilder från Sälen (HTC Hero)

Såhär såg det bland annat ut i helgen. Ganska ont om snö som man kan se. Tror inte att det syns, men det var som att åka i en slaskig puckelpist i varenda backe. Men jag har sagt det förr, och jag säger det igen: vädret var fullständigt underbart :)

Jag har suttit med fysiken hela eftermiddagen, förbannat tråkigt men det måste göras. Skulle velat gå ut en sväng idag, eller försöka jobba på ny design till bloggen. Så mycket jag vill få gjort, men som det inte finns tid till. Kanske blir något nästa vecka, har lite mer tid då :)

Ska göra mig en god kvällsmåltid och sedan sitta bänkad framför 6:an. Ljuvliga tisdagar
Hugs.

SKRIVET: 2011-04-25, kl 15:34:05 | PUBLICERAT I: - Makro

Påskhelgen


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6
s1/60, f4.5, ISO1600


Nu är jag äntligen hemma från fem mycket underbara dagar i Sälen! Det var väldigt dåligt med snö där uppe kan jag säga. I backen fanns det bara konstsnö kvar, och underlaget var bland de sämre. Men tack vare att solen sken varje dag och temperaturen låg på +15 så befann jag mig i backen från torsdag till söndag. Var i Norge och åkte i Trysil under torsdagen medan de andra dagarna tillbringades i Tandådalen och Hundfjället. Nu är det slutåkt för säsongen, och jag längtar redan till december igen! :)

Så nu är det väl bara att sätta mig med fysiken ett tag innan jag kanske går ut en stund senare. Känns så grymt att sitta inne när det är så härligt ute! Var lite förvånad över att komma hem till gröna träd och sånt, att det blev sommar så snabbt över en helg.

Men men... fysik var det.
Hugs.

SKRIVET: 2011-04-18, kl 21:17:42 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

En måne gjord av ostCanon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6
s1/25, f5.6, ISO100


Jag försökte ta kort på månen igårkväll, men det gick inte så bra. Saknar ett makroobjektiv och att ta med ett standardobjektiv ger inte så bra resultat. Dessutom tog jag dessa bilder genom ett fönster. Men den var i alla fall stor och röd.

Tog en spontanresa till Örebro med min bror idag och letade efter jacka (inte till mig alltså). Det fanns förstås ingen som passade min kräsna bror så vi åkte hem tomhänta med mindre pengar som spenderades på Burger King och glass. Jag åkte dit i shorts och t-shirt, det var alltså riktigt varmt idag! Börjar bli sommar redan i April, how about that?

Om det går som jag tänkt mig så ska jag fotografera med Angelica i morgon, som faktiskt varit planerat i flera månader men aldrig blivit av. Hoppas det inte rinner ut i sanden igen... Kan bli några riktigt snygga bilder :)
Hugs.

SKRIVET: 2011-04-12, kl 14:39:28 | PUBLICERAT I: - Makro

Mysiga april


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,6-5,6 + Närbildsfilter 4+
s1/80, f5.6, ISO100Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,6-5,6 + Närbildsfilter 4+
s1/100, f6.3, ISO100Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,6-5,6 + Närbildsfilter 4+
s1/80, f6.3, ISO100


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,6-5,6 + Närbildsfilter 4+
s1/125, f7.1, ISO100


Titta så det växer i min trädgård! Knoppar börjar visa sig överallt, och jag gillar't. Vår betyder ju liksom snart sommar :)

Idag ska jag ge mig ut och köra bil för första gången (andra faktiskt, körde en kort sträcka i Sälen en gång)! Efter flera månader av fixande med tillåtelse för övningskörning osv så är allt äntligen på plats. Så ikväll vid sex-tiden ger sig jag, min bror och far ut någonstans :)

Annars händer inte mycket. Lite soft vecka i skolan och sedan lov! Som jag tidigare nämnt så åker jag till Sälen och åker lite skidor/bräda med Lollo. Älskar påskväder i fjällen - sol, blå himmel och plusgrader. Tar dessutom och åker en dag i Trysil om allt går enligt planerna!
Hugs.

SKRIVET: 2011-04-10, kl 18:50:52 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

PIP-biljett tvåtusenelvaFör att vara på den säkra sidan...

Nu är den min, årets biljett till Putte i parken. Ida och jag tog oss en promenad till Nöjesbutiken och köpte en biljett (som hamna i ett sådant fint kuvär) till festivalen i sommar. Att göra av med dessa pengar var förstås inte det roligaste, men det lär nog bli värt det. Artister som Peter, Bjorn & John, Håkan Hellström, the Wombats m. fl kommer ju, och dessutom är det bara kul att det är en stor festival i denna lilla stad :) Att inte gå är att missa årets händelse. Förstår ändå inte varför jag köper min biljett tidigare när den är några hundralappar billigare...

And quess what? Endast 112 dagar återstår tills jag åker iväg till Island! Hur awesome är inte det? ;)
Hugs.


Moving to New York - The Wombats

SKRIVET: 2011-04-09, kl 17:35:10 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

VårpicnickCanon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Ungefär såhär har min dag sett ut idag. Jag och Ida anordnade en liten picnick vid sjön (som tyvärr fortfarande är rätt så isig). Vi köpte dessutom de nya Marabou-kakorna som är fruktansvärt goda! Den som kom på att göra kakor av detta underbara godis är allt smart. Så blev det lite festis och kärleksmums också :)

Just nu städar jag faktiskt mitt skrivbord och ska så småningom ge mig på resten av rummet också. Det är liksom äckligt dammigt överallt. Kvällen spenderar jag antagligen själv med en film eller serie, rätt så mysigt :)

I morgon ska jag gå och köpa mig en putte-biljett, innan de höjer priset... Även om jag inte har lust att lägga pengar på det just nu.
Hugs!

SKRIVET: 2011-04-08, kl 21:38:50 | PUBLICERAT I: - Teckningar

Andrew Garfield


En av de fulaste skisserna på länge ;)

Andrew Garfield från The Social Network

Eftersom jag och Medina har kommit fram till att vi delar intresset av att Andrew är ganska så snygg, så beslutade jag mig för att göra henne glad genom att rita av hennes blivande pojkvän. Detta blev resultat, och jag tycker den är rätt okej, trots några misstag (t ex att jag skrivit fel datum...). Men jag det verkar som Medina gillar den på de bilder hon sett, och då är jag nöjd :) Dessutom ser den myyyycket bättre ut irl, har fortfarande inte skaffat någon scanner och att ta med kameran blir inte 100% rätt.

I morgon ska jag och Ida gå ut en sväng längs sjön och försöka få några fina bilder. Har lite idéer, så får hoppas de blir så snygga som jag föreställt mig i huvudet (vilket det sällan blir, men skit samma). Ska försöka städa också, eftersom jag fortfarande inte gjort det. Sa att jag skulle göra det förra veckan... blev aldrig av.

Efter flera timmars jobb på att avsluta Andrew så ska jag sätta mig vid tv:en och börja kolla igenom The Mighty Boosh, säsong 1. Blir en trevlig kväll för min del :)
Hugs.

SKRIVET: 2011-04-04, kl 19:52:00 | PUBLICERAT I: - Tips

5 tips till att fotografera blommor

Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Reflexskärm silver + Närbildsfilter 4+

Våren börjar komma på allvar med varmare temperaturer och i marken och på träden börjar bland annat gröna, små växter visa sig. Med en kamera i handen kan man fånga bland de finaste bilderna på våren med rätt utrustning och omgivning. Skulle inspirationen befinna sig på låg nivå så finns det alltid blommor som man enkelt kan fotografera, och få bra resultat av. Här är fem tips till hur du bland annat kan få till snygga bilder inomhus:

  • Hitta först och främst en vit bakgrund (eller någon annan, beroende på hur du vill ha bilden). Undvik att ha det för "stökigt" i bakgrunden, det kan ta fokus från ditt huvudmotiv som i det här tillfället: blomman. En vit bakgrund framhäver ofta blomman som starkast och ger en mjuk och fin känsla över bilden.
  • Använd dig gärna av ett markoobjektiv eller närbildsfilter för att få med de fina detaljerna på blomman. Du kommer mycket närmare och det ger en mäktigare effekt. Oftast får du också ett större skärpedjupt som gör att just blomman hamnar i ultimat fokus.
  • Använd dig av dagljus. Vanligt solljus ger nämligen det mest trovärdiga ljuset och då får du som skarpast bilder. Med glödlampa blir ljuset svagare, och skuggor mm får inte samma effekt som med vanligt ljus. Så placera blommorna nära eller vid ett fönster för bästa resultat.
  • Blanda färger. Att bara ha vita blommor mot en vit bakgrund ger inget djup i bilden, och bilden blir lätt tråkig. Du kan välja mellan att blanda med alla möjliga färger eller bara hålla dig till en, det är upp till hur du vill ha din bild. Starka färger får bilden att "sticka ut".
  • Ta bilder från flera olika vinklar! Bilderna behöver t. ex. inte bara vara tagen från sidan. Exprimentera lite och ta uppifrån, nedifrån och från alla möjliga vinklar för att skapa spänning i bilden. Placera motivet i mitten eller i hörnen. Lek med propositonerna lite för en snygg bild.

SKRIVET: 2011-04-03, kl 11:26:03 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Okladdig kladdkaka.


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,6-5,6

Så där såg det ut igår när jag och Ida hade en mysig dag. Vi träffades vid klockan tre och bestämde oss för att göra en kladdkaka med polka-chokladgrädde som lät så otroligt gott. Det gick bra till en början, och vi trodde att vi skulle lyckas göra en felfri bakning för första gången. Ett fel var det förstås - den var inte så kladdig. Tror vi väntade för länge med att äta den, för den var kladdig först, men sen så försvann det typ. Aja, den var fortfarande god, och speciellt med specialgjord grädde! Rekommenderar för chokladälskare :)

Förutom det så blev det att se film och att spela TP på Xbox till klockan ett på natten, haha. Vi är ju som vi är.

Och nu så har jag precis gjort mig i ordning för att åka iväg till Karlstad med mammi och shoppa lite. Behöver ny jacka och sådant, får hoppas på att jag hittar något :)