slide show

SKRIVET: 2011-06-28, kl 19:16:10 | PUBLICERAT I: - Makro

Lite mera macro


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/100, f5.6, ISO200Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/100, f5.6, ISO320Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/100, f5.6, ISO100


Det har blivit mycket macro på senaste tiden. Yes, I am aware. Men jobbar man hela dagen så hinner man inte hitta bättre motiv. Inte jag i alla fall, men ska försöka få med mig någon människa ut någon dag de närmaste veckorna.

Jag har faktiskt avslutat en teckning som jag snart ska lägga upp. Blir inte förrän efter torsdag eftersom jag inte vill avslöja den här i fall den födelsedagsflickan skulle kolla. Så när hon fått den så kommer den upp, ni får hålla er lite till :)

SKRIVET: 2011-06-26, kl 15:38:47 | PUBLICERAT I: - Tips

5 saker att göra när man är sjuk


Nr 1: Dator. Det finns alltid något att göra på en dator. Det finns miljontals hemsidor att surfa på och tusentals roliga spel över nätet. För att inte tala om att Facebook, Twitter eller Youtube håller en sysselsatt hela tiden. Har man ingen internetuppkoppling så kan man alltid installera PC-spel. WOW, Sims, GTA, Lego, CS, Age of Empires, Sim City osv. Köp något för en liten slant eller var olaglig och ladda ner.

Personligt tips: Har du internet så ta och besök sociala sidor, det gör alltid jag. Eller skaffa en blogg och försök bygga upp en snygg design. Det lär hålla dig sysselsatt. Vill du spela något PC-spel så ta reda på vilket som passar dig. Tycker du om att spela med andra så är kanske WOW eller Minecraft något för dig. Tycker du om att skapa saker på egen hand som du själv styr över är nog Sims eller Sim City mer din grej.Nr 2: Tv-spel är alltid roligt, och finns alltid där för dig när du är sjuk. Spelar ingen roll om du har en ny eller gammal konsol, få eller många spel, tv-spel går alltid an. Så gör det mysigt för dig framför tv:en och starta igång ett spel du inte spelat på ett tag, eller ett som du nyligen köpt. Starta en ny profil på ditt spel och klara ut det till 100% så ska du se att bra antal timmar flygit förbi. Äger du ingen konsol så tycker jag det är dags att du införskaffar dig en. Bättre tidsfördriv får man leta efter.

Personligt tips: Läs på lite innan du köper ett nytt spel eller konsol. Roligast är ju spel som tar sin tid att klara ut och som inte är alls för jobbiga att du fastnar och inte kan komma vidare. Mina favoriter är Kingdom Hearts II på PS2 och Little Big Planet på PS3. KH II är antagligen det bästa spelet jag spelat och tar nästan 30 timmar att klara ut med en fantastiskt story och är mycket välgjord. Little Big Planet är väldigt underhållande för alla åldrar och att klara 100% på allting tar sin tid.Nr 3: Lär dig ett nytt språk. Ja, har du tålamodet och intresset så varför inte ta chansen? Det kan vara att förbättra din engelska eller passa på dig att lära det något helt nytt. Antingen ett språk som många pratar (tyska, franska, spanska mm) eller ta något som endast pratas inom respektive land (italienska, finska, japanska mm). Om inte annat så kan du ju bara lära dig några vanliga fraser så man kan imponera på sina nära och kära. Att öka sin kunskap skadar aldrig.

Personligt tips: För att lära sig ett nytt språk så måste man verkligen vilja det, annars kommer man inte så speciellt långt. Och man kommer inte kunna tala det flytande på bara några veckor utan det tar år. Så har man inte tiden så kan man bara lära sig några ord och meningar för skojs skull. Jag har försökt på isländskan, och det var mycket svårare än jag trodde. Så det gäller att lägga ner hjärta och skäl på det.Nr 4: Läs en bok. Det är alltid ett tidsfördriv och lärorikt. Ta reda på vad just du gillar att läsa och köp en passande bok på närmaste bokaffär eller låna en på ditt bibliotek. Utmana dig själv och läs en bok på engelska eller något annat språk som du kan. Böcker finns det miljontals av, så det är bara att välja den som du tycker är intressant!

Personligt tips: Att läsa en bok behöver inte betyda att du ska läsa en skönlitteratur. Är du mer som jag som inte finner det stora intresset i att läsa skönlitteraturer så finns det gott om faktaböcker för dig. Jag har läst ungefär fyra faktaböcker under detta år (de flesta om geografi eftersom det är mitt favoritämne), alla lånade från biblioteket i stan. Man lär sig en hel del och det dödar mycket tid.Nr 5: Är du inte dödssjuk och klarar av att stå på benen kan det var skönt med en promenad. Lite frisk luft är alltid bra och kanske hjälper dig till att bli frisk fortare! Gå inte för snabbt eller överansträng dig bara! Promenaden är till för att du ska få komma ut en stund, inte att du ska få en moitonsrunda. Klä på dig rätt efter väder och ge dig ut en stund.

Personligt tips: Ta med dig lite musik så blir genast promenaden mycket roligare. Eller du kanske är personen som hellre njuter av fågelkvitter? Vad du är gör så är det skönt att få komma ut en stund och rensa tankarna. Promenaden behöver inte vara längre än 10 minuter. Känner du dig tillräckligt frisk så kan du be en kompis hänga på så får du sällskap.

SKRIVET: 2011-06-24, kl 17:44:47 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Glad midsommar!Alla bilder tagna med Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6

Följde med min mor och far till Loka Brunn idag för att titta på lite midsommarfirande. Älskar denna högtiden, tycker den är så mysig och full av glädje. När jag var yngre brukade jag alltid åka och campa någonstans i Sverige under den här tiden, tyvärr är det inte så längre. Senare ska jag i alla fall äta grillat (är inte ett fan av midsommar-maten) och jordgubbar

Ha en riktigt trevlig midsommar! :)

SKRIVET: 2011-06-23, kl 19:56:10 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

En röd flicka


Canon EOS 550D

Har man inga andra bilder så får man offra sig ibland... Även om det tar emot :)

Jag tror inte att jag nämnt att min vän Ida och jag har bokat en resa till England på höstlovet? Vi åker och bor hos min syster i en vecka och njuter av livet i Leeds! Vi har redan börjat räkna ner och det är bara 127 dagar kvar, inte långt kvar ;)

För övrigt så känner jag en förkylning på G. Brorsan har väl smittat mig. Lagom till midsommar och allt, även om det inte gör något. Jag ska faktiskt inte göra nånting imorgon, det tar emot lite. ALLA mina vänner är verkligen upptagna :( Får se vad jag hittar på, ingen festlig midsommar lär det bli i alla fall.

SKRIVET: 2011-06-21, kl 18:25:23 | PUBLICERAT I: - Makro

Fler i familjen


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/100, f5.6, ISO125Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/100, f5.6, ISO250Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildslins +4
s1/80, f5.6, ISO100


Har jag nämnt att jag ska köpa ett nytt objektiv? Denna sötnos är snart medlem i familjen, så fort juni tar slut och lönen rullar in. Can't wait

SKRIVET: 2011-06-19, kl 18:22:30 | PUBLICERAT I: - Makro

Överblivet regn


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/100, f5.6, ISO100


Lightroom vill ju inte fungera, så kan inte redigera mina bilder jag tog idag. Använder knappt Photoshop längre, Lightroom är mycket simplare och det duger mycket väl till mina bilder :) Så har du inte Lightroom? Skaffa det, rekommenderar starkt.

SKRIVET: 2011-06-17, kl 18:20:59 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Grattis Island!Idag är det ingen vanlig dag, för idag, 17 juni, är det nämligen Islands nationaldag! Våra kära vänner i Norden firar för fullt och jag hade gärna varit där. Men jag får vänta i 44 dagar till, och det kan jag nog stå ut med ;)

Jag antar att jag ska fira med att tälta i Idas trädgård över natten, lite mysigt sådär. Vi brukar göra det varje sommar, och varför inte passa på nu när det är lite svalare ute så man inte vaknar i ett fuktigt, varmt tält på morgonen!

Magen kurrar, så drar mig ditåt och stoppar i mig lite tacos.
Íslendingar, til hamingju með daginn!

SKRIVET: 2011-06-16, kl 15:24:38 | PUBLICERAT I: - Blandat

Aktiv på jobbet

Jag sitter på jobbet just nu. Har "fika-paus", även om jag inte fikar. Pappa är i Stockholm över dagen och lämnar mig ensam på hans kontor. Har gjort uppdrag åt hans sekreterare hela dagen, och hon börjar få slut på uppgifter åt mig. Slutar inte förrän fem heller så vet inte riktigt vad jag ska göra i en och en halv timme :(

Kom och tänka på att jag inte lagt upp någon teckning på evigheter. Sanningen är att jag inte avslutat någon på evigheter. Började på "Max" i "Where the wild things are" men sedan fyllde min kompis år och jag började på en teckning på jag-säger-inte-vad-i-fall-hon-skulle-kolla-här som jag inte hunnit klart med än, och hon fyllde år 3 juni... Har ingen inspiration till att fortsätta med den. Inte bra.

Ska antagligen lägga ut något tips eller något så småningom... Om jag får den tiden och lusten.

SKRIVET: 2011-06-14, kl 18:02:14 | PUBLICERAT I: - Stadslandskap

Europas mysigaste huvudstad


En bild på Stockholm tagen för längesedan med min gamla digitalkamera.

Idag kom jag fram till att vi i Sverige har en av Europas vackraste huvudstäder. Stockholm är otroligt fint, och väldigt, väldigt mysigt. Har besökt Stockholm hur många gånger som helst, och har alltid gillat att åka dit. Men inte förrän idag när jag åkte in till centrum så tänkte jag på att den faktiskt slår alla huvudstäder i hela Europa, i alla fall de flesta. Reykjavík är inte ens i närheten av lika vackert som Stockholm, det förväntades inte från mig va? (Däremot är Island i helhet tusen gånger vackrare än Sverige).

Det är alltid lika mysigt att åka in till våran huvudstad, möta dess charmiga byggnader med vatten som smyger emellan. Ja, Stockholm, du finns i mitt hjärta

Mysig musik en mysig tisdag...
Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall

SKRIVET: 2011-06-13, kl 19:59:43 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Första jobbdagenDå var första dagen på sommarjobbet avklarat på Saab Dynamics! Jobbade från 08:00 till 16:00 och ungefär 40% av tiden satt jag och gjorde ingenting. Har nämligen inte fått en dator som gör att jag kan sätta igång med det som jag ska göra hela sommaren, skanna papper och lägga in i något program. Så idag blev det bara småjobb och få lite koll på stället :)

Imorgon åker jag med pappa till Stockholm på "tjänsteresa", tidigt...

SKRIVET: 2011-06-12, kl 21:49:30 | PUBLICERAT I: - Makro

Söndagspromenad


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/100, f5.6, ISO500


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/80, f5.6, ISO250


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/100, f5.6, ISO160

Canon EOS Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 + Närbildsfilter +4
s1/80, f5.6, ISO160

SKRIVET: 2011-06-10, kl 23:18:24 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Studentdag och efterlängtad present


ÄNTLIGEN!

Min tröja har äntligen anlänt till mitt hem efter två veckor av väntan! Den har tydligen tagit sig ända från Japan till Sverige, så en resa över halva jordklotet för en tygbit. En mycket fin tygbit dock

Idag var det studenten för de i Örebro län (och andra ställen runt om i Sverige), inte för mig förstås. Jag får vänta i två år till innan jag får en mössa och en pinsam bild på mig själv på ett plakat. Ida och jag åkte in till Örebro idag för att shoppa och gå på bio, och studenterna var all over the place. Vi var mycket avundsjuka, ja.

Och sommarlovet har börjat (redan igår), vilket känns sjukt egentligen! Jag firade i alla fall med grillfest med mina naturvetare. Hoppas flera sådana dagar inträffar i sommar :)

SKRIVET: 2011-06-08, kl 18:10:57 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Friheten är nära


Canon EOS 550D + Canon EF-S 18-55/3,5-5,6
s1/100, f5.6, ISO100Redigerad i Lightroom 3
+ Svart/vit effekt, kontrast, klarhet, vinjettering, ljusa/mörka toner


(Lägg märke till hur sött denna människa håller sina fötter, haha.)

Imorgon är det äntligen skolavslutning för min del! Något som jag längtat efter sen i januari, kanske tidigare till och med. Sedan har jag ungefär två månader framför mig där Island, Gotland, födelsedag, arbete och många fantastiska mysiga dagar väntar. Sommarjobbet börjar redan på måndag och sedan sitter jag på ett kontor inne på Bofors i fem veckor (sista arbetsdagen: min födelsedag, how epic).

Inte en enda läxa på två månader, den underbara känslan ger mig rysningar...

SKRIVET: 2011-06-06, kl 18:50:14 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Svenska nationaldagen tvåtusenelva


Canon EOS 550D

Ojoj, så gulliga vi är ♥ To be honest så har inte datorn funnits i mitt huvud alls dessa dagar då fröken Linn var här. Har inte orkat starta upp den ens :) Så vad har hänt då? Jo, jag har varit iväg till Boda Borg, där vi var nära en "Quest Master" T-shirt, 3 ynkliga banor ifrån (klarade 24 av 27). Skaffade mig några vackra blåmärken på knäna dessutom. Sedan har vi inte gjort något mer vettigt; varit ute, tv-spel, film, stan... Men mycket mysigt har det varit!

Idag är det Sverige Nationaldag och det firas stort... eller inte. Vi hissar flaggan och typ tänker att det är nationaldagen, inget mer. Hela svenska folket är en hög med latmaskar, vi borde fira som norrmännen :) Det delades i alla fall ut en svensk flagga på Marieberg idag, tog en sväng dit med mamma och handlade byxor, shorts och skärp. Blev även en biovisning av Pirates of the Caribbean.

Nu väntar en god middag, en efterrätt med jordgubbar och en tidig kväll pga kemiprov klockan 8.00 imorgon. Jippie.

SKRIVET: 2011-06-02, kl 16:28:06 | PUBLICERAT I: - Svart/vit

Fyra annorlunda dagar


Nikon D3000
s1/80, f4.8, ISO100


Idag är det en mycket bra dag eftersom Linn kommer hit i fyra dagar från Stockholm. Om ungefär en halvtimme så ska jag iväg till busstationen och från och med då så börjar galenskapet. Kommer antagligen inte uppdatera mycket, men ska försöka :)

Tre mesiga dagar återstår i skolan och sedan är det sommarlov! Jag längtar otroligt mycket. Så fort kemiprovet är gjort på tisdag så kan jag bara njuta av livet i några månader. Endast 58 dagar kvar till Island