slide show

SKRIVET: 2011-11-27, kl 11:32:28 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

JulbakningCanon EOS 550D + Standardobjektiv

Lite bilder i från den mysiga gårdagen. Kan säga att allting blev lika gott som det ser ut, speciellt lussebullarna! Dessutom har Ida och jag en tendens av att göra en aning annorlunda pepparkakor, med annorlunda former. Så bli inte rädd om du ser något konstigt på plåtarna eller så ;)

Längtar verkligen till julen

SKRIVET: 2011-11-26, kl 13:53:00 | PUBLICERAT I: - Blandat

Livets godheterCanon EOS 550D + Standardobjektiv

Någon som smakat den nya Dumle med smak av pepparkakor? Om inte - gör det! För mig som älskar Dumle och pepparkakor är detta rena dröm-kombinationen.

Åker iväg till Ida nu och har lite adventsmys. Lussebullar, pepparkakor och julmusik

SKRIVET: 2011-11-23, kl 18:37:13 | PUBLICERAT I: - Blandat

En snutt från jobbet

Här är från tidigare idag när jag filmade min drillgrupp (födda -98, -99). Min mobil blir ju bara sämre och sämre (kvalitén liksom...) och jag vet inte varför kameran laggar något förbannat... tur att jag köper en ny denna månad.

Nästa onsdag är uppträdandet och då kommer jag filma med min systemkamera ;) enjoy!

SKRIVET: 2011-11-21, kl 17:28:43 | PUBLICERAT I: - Svart/vit

Kort besök


Canon EOS 1000D + Standardobjektiv

Minns när jag tog den här bilden. Det var ungefär 1 år och 3 månader sedan på Gotlandsbåten. Det var sista bilden innan min kamera la av i några veckor. Hur arg jag var då...

Men den här tjejen kommer hit imorgon och stannar en natt. Ser fram emot att få träffa min stockholmare

SKRIVET: 2011-11-19, kl 15:37:02 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Ja, fast nej...


Canon EOS 550D

Sitter och funderar på om jag ska göra något med håret. På måndag ska jag iväg till frissan och det är kanske dags för någon typ av förändring... ingen drastisk dock. Trivs med mitt hår. Kanske något med luggen? Fast nej, men jo något. Eller jag vet inte... ångest!!

SKRIVET: 2011-11-17, kl 18:14:57 | PUBLICERAT I: - Makro

Frost i markenCanon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II

SKRIVET: 2011-11-16, kl 19:44:02 | PUBLICERAT I: - Makro

Dimmiga dagarCanon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Så fort jag kom hem från skolan hämtade jag kameran och gick ner till sjön en stund. Gillade dimman och det underliga ljuset (som varmt och kallt på en och samma gång!). Tog några bilder med största bländaren f1.8 innan mitt batteri dog. Och detta blev resultatet!

De två kommande veckorna är jag stressad med läxor och pluggandes till prov, men sedan lättar det och då ska jag göra om lite i designen och skärpa mig med både fotograferingen och ritandet. Har ingen tid till det nu, tyvärr. Men snart så :)

SKRIVET: 2011-11-14, kl 17:34:54 | PUBLICERAT I: - Blandat

"Scratch map"

Jag tror inte att jag nämnt min så kallade "scratch map"! Så det måste jag göra eftersom jag fullkomligt älskar den. Hittade den på Topshop i England och kunde inte låta bli att betala 15 pund för att ha den i mina ägodelar. Det är alltså precis vad det låter som: en skrap-karta! En stor världskarta med en guldig yta som sedan skrapas bort när man varit där. Genialt! Jag som älskar att resa känner nu ett ännu större behov av att ge mig ut i världen. Har ju hittills bara varit i Europa, så det har inte blivit någon större yta att skrapa bort :)

Just nu håller jag på och "finskrapar" (alltså skrapar fram alla sjöar och den där extra guldkanten runt alla länder), sedan åker den upp på min vägg där jag tydligt kan sen den :) Shit, vad jag måste ut och resa!

SKRIVET: 2011-11-12, kl 18:28:49 | PUBLICERAT I: - Abstrakt

Evening candlesCanon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II

SKRIVET: 2011-11-11, kl 16:36:24 | PUBLICERAT I: - Svart/vit

Färglösa katedral

Canon EOS 550D + Sigma AF10-20/4.0-5.6 EX DC HSM

SKRIVET: 2011-11-09, kl 18:29:33 | PUBLICERAT I: - Blandat

Hjälp från dig!

"Det har beslutats att familjen Pirgul efter utredningar inte får uppehållstillstånd och ska utvisas till Afghanistan. Den 2 november befann sig familjen på polisstationen i Karlskoga. Efter att familjen inte ville ta ett engångs pass för att utvisas från Sverige, använde 20st poliser våld mot mamman och pappan i familjen. Den 2 november blev fadern i familjen tagen av polisen. Den 3 november blev de äldsta syskonen Tarik Pirgul och Marjam Pirgul tagna från resterande i familjen och satta i förvar i Flen tillsammans med fadern. Familjens enda chans är att stanna i Sverige. Gå med i denna grupp och stötta familjen som kämpar för att få stanna kvar! Familjen känner starka band till Sverige och vill inget annat än att stanna kvar. Barnen i familjen läser på naturvetenskapliga programmet och är ambitiösa och duktiga elever. Familjen har vänner och bekanta och även kärlekrelationer i Sverige.
Är det så här vi behandlar människor i Sverige? Skäms man inte för att vara svensk?"

Detta är skrivet på denna facebook-sida. En av dessa familjemedlemmar är min klasskompis sedan ett år tillbaka. Det är helt ologiskt att utvisa en familj som är som vilken annan svensk familj som helst. Det är inte vettigt någonstans. Så jag ber er att ge familjen en hjälpande hand! Bli medlem i gruppen på facebook, skriv till politiker och framförallt - skriv ditt namn på namninsamlingen. Det tar dig bara några sekunder och du har genast bidragit till att hjälpa familjen!

Så unna dig lite tid för detta och jag är riktigt tacksam! Karlskoga kämpar för fullt, lite hjälp från dig skadar inte :)

SKRIVET: 2011-11-07, kl 15:45:21 | PUBLICERAT I: - Teckningar

På fri hand


Skissad bild av Peter Pan

Nu utmanar jag mig själv till maximalt. Jag ritar nämligen på fri hand, första gången seriöst. Jag går inte efter någon bild, utan jag får improvisera, helt och hållet. Nu finns det inget rätt eller fel. Anledning varför är eftersom jag ritat upp en bild i huvudet, och den finns alltså inte att rita av någonstans. My brain is in control.

Det blir ju antingen en succé eller ett totalt misslyckande. Vi får vänta och se helt enkelt :)

SKRIVET: 2011-11-05, kl 16:23:24 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

En vecka i StorbritannienAlla bilder tagna med Canon EOS 550D + Canon EF 18-55/3.5-5.6 eller Sigma AF10-20/4.0-5.6 EX DC HSM

Här är mina favoritbilder från min vecka hos Anna-Lena. De flesta är från vårt besök i York, men det var typ bara då jag tog bilder. Min kamera är ju så förbannat klumpig när man väl tänker på det så är det inte roligaste att dra med sig den överallt :) Men Ida hade med sin digitalkamera och när jag väl får bilderna där ifrån så kan jag kanske lägga upp några fler. Dessutom så shoppade vi de flesta dagarna och då finns det inte så mycket att ta kort på :) Fler bilder finns på min facebook.

Har i alla fall haft en riktigt trevlig vecka tillsammans med min syster och Ida, jag längar redan tillbaka till England! Är det någonstans jag trivs utomlands så är det i England och på Island.

Tack syrran för ett fantastiskt höstlov!

SKRIVET: 2011-11-01, kl 13:09:47 | PUBLICERAT I: - Dagen i bilder

Halloween 2011


Från v: Anna-Lenas, Idas och min.

Dagarna har flugit förbi här i England, och jag stortrivs verkligen. Har i helgen varit iväg till York som är en riktigt fin stad (bilderna kommer när jag är hemma igen), shoppat lite nya saker och haft besök av min systers brittiska vänner. Idag är bio och bowling inplanerat, och imorgon åker jag till ett stort köpcentrum och shoppar ännu mer än vad jag redan gjort :)

Dessutom så har vi gjort fina pumpor som lyser fint på trappen varje kväll! Är det Halloween så är det ju ;)  
Puss! ♥