slide show

SKRIVET: 2011-01-10, kl 18:20:12 | PUBLICERAT I: - Blandat

Pennor ♥


Mitt tecknarmaterial

Jag har kommit fram till att jag använder ganska mycket saker när jag ritar. Har dubbelt av 2H till 6B (trippelt av HB, 2B och 4B), 7B och 8B, två pennvässare, fyra typer av sudd, tre olika "kolpennor", två olika stompf och knedgummi. Och nej - jag använder mig inte av allt. Men jag använder mig av olika saker, beroende på vad jag ritar. "Kolklossarna" (som jag kallar dom) gör till exempelt väldigt bra skäggskuggor jämfört med ritkolet. Sudden är av olika storlek och form som gör att jag använder de alla beroende på vad jag vill sudda. Mina tre svarta pennor (HB, 2B och 4B) gör finare linjer än mina andra. Så jag antar att jag behöver allt av det :)

Anyways, så kom syster kommit hit från England igår! Hängde med att hämta henne igår och hon stannar i två veckor, mycket roligt! Något mindre roligt är att jag börjar skolan imorgon, känner mig inte alls taggad. Har läxor jag ligger efter med och hela den här terminen är fullpackad med prov. Varför kan man inte mjukstarta skolstarten efter varje lov?

Jag hoppas dessutom pappa får ett nytt 16GB från Telia till min telefon idag. "12 arbetsdagar" sa dom att det skulle ta innan dom fixade mitt, det var snart en månad sen! Min Spotify Premium går ut på onsdag, och en telefon utan musik är världens undergång för mig. Screw you, Telia :(

Ska väl sätta mig med fysikläxan... ORKAR INTE! :(:(
Puss och kram.

SKRIVET: 2011-01-08, kl 00:54:19 | PUBLICERAT I: - Teckningar

Jónsi


Skiss


Ifylld skiss


Detaljer i ansikte


Fler detaljer + hår


Fler detaljer


Klar!

Jag tror att jag är nöjd för första gången. Jag gillar den här bilden, blev helt okej! Kanske för att det speglar min stora idol... hm.

Jag har suttit med denna teckning sen i onsdags... tror jag. Har försökt hitta en bra bild på Jónsi att rita av i månader, men så såg jag den här på Flickr och den blev perfekt för mig. Kände mig riktigt inspirerad av att rita denna, och min "isländska" playlist på Spotify är det enda som strömmat ur mina högtalare under dessa tre dagar :) Kändes lite bra att den sista sidan på mitt ritblock fick fyllas av Jónsi, han är värd det <3

Var med Ida igår (det är ju faktiskt lördag nu)! Vi lagade ugnspannkaka, gjorde chokladmilkshake och hade det mysigt. Hade nämligen 4dl mjölk hemma som gick ut igår, så vi försökte göra oss av med så mycket som möjligt. Ett paket återstår förstås... Blir väl till fruoksten.

Städade även rummet! Duktigt av mig, nu känns det mycket bättre när det inte ligger 5 cm damm överallt. Förstår inte hur det kan bli så dammigt hela tiden...

Jag ska väl hoppa in i duschen en stund innan jag förbereder mig för sängen :)
Puss och kram!

SKRIVET: 2011-01-06, kl 00:53:17 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Heima


Canon EOS 550D + EF-S 50mm 1.8 II
s1/64, f1.8, ISO1600


De enda bra bilderna jag har på datorn just nu är på Linn :) men imorgon ska jag faktiskt börja föra över bilder från gamla datorn till denna. Kommer ta en förbannat lång tid, men det måste ju ske någon gång.

Har nyligen kommit hem, följde Ida en bit hem förut. Hon har varit här nästan hela dagen, vilket varit jättetrevligt. Vi tog oss först en promenad till Maxi och passade på att köpa lösgodis nu när de sänkt priset en aning. Sedan blev det hem till mig och spela tv-spel i flera timmar. Vid åtta tiden så lagade vi tacos och sedan såg vi på filmen "Heima". En mycket fin och välgjord film om Sigur Rós. Jag vet inte om Ida var lika intresserad som jag förstås... :)

Nu är jag mer peppad än någonsin på att åka till Island igen! Har liksom lite svårt att förstå att jag faktiskt varit där. Känns lite overkligt. Men både bror och jag vill dit i sommar, gäller bara att tjata lite på mor och far. Har redan pratat lite med pappa och han verkar ganska intresserad på att åka dit igen... så med lite tur kanske jag blir världens lyckligaste i sommar :)

Ska hoppa in i duschen en snabbis, sedan lägger jag mig så jag orkar upp imorgon och städa mitt rum och sådant...
Puss och kram!

SKRIVET: 2011-01-02, kl 22:23:43 | PUBLICERAT I: - Porträtt/Människor

Barndomsvännen


Canon EOS 550D + EF-S 50mm 1.8 II
s1/83, f1.8, ISO640


Äntligen är jag hemma efter sex fantastiska dagar i Hallen (Östersund) med Linn. Hade ett underbart nyår och fick mig en bra start på 2011. Alltid har man lika kul med barndomsvännen :)

9 timmar spenderande jag i bil/buss idag, trött som bara den! Tur att jag får sova ut i min stora, sköna säng i natt då! Efter att delat säng med Linn i fem nätter så sitter en egen säng ganska skönt. Lite mer plats liksom :) Men först ska jag duscha och kanske spela lite tv-spel eller något (som jag inte gjort det tillräckligt denna vecka...).

Imorgon ska jag och Ida ha film-maraton, som vi planerat i månader nu. Så det blir att sova hos henne imorgon, saknat den vimsiga flickan!

Jag kan inte skriva ordentliget känner jag... Haha. Ska försöka ge mig på att rita lite imorgon! Vill testa de nya grejerna jag fick i julklapp... och börjar känna lite av ett behov av att teckna. Flera veckor sedan nu.

Sov gott!
Puss och kram.