slide show

SKRIVET: 2011-06-26, kl 15:38:47 | PUBLICERAT I: - Tips

5 saker att göra när man är sjuk


Nr 1: Dator. Det finns alltid något att göra på en dator. Det finns miljontals hemsidor att surfa på och tusentals roliga spel över nätet. För att inte tala om att Facebook, Twitter eller Youtube håller en sysselsatt hela tiden. Har man ingen internetuppkoppling så kan man alltid installera PC-spel. WOW, Sims, GTA, Lego, CS, Age of Empires, Sim City osv. Köp något för en liten slant eller var olaglig och ladda ner.

Personligt tips: Har du internet så ta och besök sociala sidor, det gör alltid jag. Eller skaffa en blogg och försök bygga upp en snygg design. Det lär hålla dig sysselsatt. Vill du spela något PC-spel så ta reda på vilket som passar dig. Tycker du om att spela med andra så är kanske WOW eller Minecraft något för dig. Tycker du om att skapa saker på egen hand som du själv styr över är nog Sims eller Sim City mer din grej.



Nr 2: Tv-spel är alltid roligt, och finns alltid där för dig när du är sjuk. Spelar ingen roll om du har en ny eller gammal konsol, få eller många spel, tv-spel går alltid an. Så gör det mysigt för dig framför tv:en och starta igång ett spel du inte spelat på ett tag, eller ett som du nyligen köpt. Starta en ny profil på ditt spel och klara ut det till 100% så ska du se att bra antal timmar flygit förbi. Äger du ingen konsol så tycker jag det är dags att du införskaffar dig en. Bättre tidsfördriv får man leta efter.

Personligt tips: Läs på lite innan du köper ett nytt spel eller konsol. Roligast är ju spel som tar sin tid att klara ut och som inte är alls för jobbiga att du fastnar och inte kan komma vidare. Mina favoriter är Kingdom Hearts II på PS2 och Little Big Planet på PS3. KH II är antagligen det bästa spelet jag spelat och tar nästan 30 timmar att klara ut med en fantastiskt story och är mycket välgjord. Little Big Planet är väldigt underhållande för alla åldrar och att klara 100% på allting tar sin tid.



Nr 3: Lär dig ett nytt språk. Ja, har du tålamodet och intresset så varför inte ta chansen? Det kan vara att förbättra din engelska eller passa på dig att lära det något helt nytt. Antingen ett språk som många pratar (tyska, franska, spanska mm) eller ta något som endast pratas inom respektive land (italienska, finska, japanska mm). Om inte annat så kan du ju bara lära dig några vanliga fraser så man kan imponera på sina nära och kära. Att öka sin kunskap skadar aldrig.

Personligt tips: För att lära sig ett nytt språk så måste man verkligen vilja det, annars kommer man inte så speciellt långt. Och man kommer inte kunna tala det flytande på bara några veckor utan det tar år. Så har man inte tiden så kan man bara lära sig några ord och meningar för skojs skull. Jag har försökt på isländskan, och det var mycket svårare än jag trodde. Så det gäller att lägga ner hjärta och skäl på det.



Nr 4: Läs en bok. Det är alltid ett tidsfördriv och lärorikt. Ta reda på vad just du gillar att läsa och köp en passande bok på närmaste bokaffär eller låna en på ditt bibliotek. Utmana dig själv och läs en bok på engelska eller något annat språk som du kan. Böcker finns det miljontals av, så det är bara att välja den som du tycker är intressant!

Personligt tips: Att läsa en bok behöver inte betyda att du ska läsa en skönlitteratur. Är du mer som jag som inte finner det stora intresset i att läsa skönlitteraturer så finns det gott om faktaböcker för dig. Jag har läst ungefär fyra faktaböcker under detta år (de flesta om geografi eftersom det är mitt favoritämne), alla lånade från biblioteket i stan. Man lär sig en hel del och det dödar mycket tid.



Nr 5: Är du inte dödssjuk och klarar av att stå på benen kan det var skönt med en promenad. Lite frisk luft är alltid bra och kanske hjälper dig till att bli frisk fortare! Gå inte för snabbt eller överansträng dig bara! Promenaden är till för att du ska få komma ut en stund, inte att du ska få en moitonsrunda. Klä på dig rätt efter väder och ge dig ut en stund.

Personligt tips: Ta med dig lite musik så blir genast promenaden mycket roligare. Eller du kanske är personen som hellre njuter av fågelkvitter? Vad du är gör så är det skönt att få komma ut en stund och rensa tankarna. Promenaden behöver inte vara längre än 10 minuter. Känner du dig tillräckligt frisk så kan du be en kompis hänga på så får du sällskap.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara ditt namn

E-POST

URL

Kommentar: