slide show

SKRIVET: 2011-03-18, kl 11:02:00 | PUBLICERAT I: - Tips

Nya Fonts


Använder man Photoshop så vet man att Ps har ett antal olika fonts i lager, men självklart så finns det inte alltid de stilar man själv vill ha. Här är ett sätt att skaffa sig några nya fonts - på ett mycket enkelt sätt.


  • Hemsidan www.dafont.com är mitt tips på att skaffa dig nya fonts. Där finns oändligt många fonts i alla olika stilar. Så bestäm dig för vilken typ av stil du vill ha och välj det ämne som passar bäst. I det ämnet du valt (som t. ex. Script - Various) finner du flera sidor med olika fonts. Bestäm dig för en av dem, och klicka på Download.

  • Spara sedan filen i en mapp där du vet vart du har den. Filen kommer hamna i en zip-mapp med samma namn som fonten. Högerklicka och packa upp filen, och en ny mapp skapas med samma namn. (Har du inte 7-zip? Skaffa det här)


  • Kopiera font-filen i mappan och gå till Den här datorn>Lokal disk(C:)>Windows>Fonts. Klistra in den filen och voila! Nu finns den nya fonten i listan i Photoshop. Gör exakt samma sak med alla andra fonts du installerar, så kommer du ha ett brett utbud med snygga stilar :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara ditt namn

E-POST

URL

Kommentar: